Κάποιες φορές αποκοιμιέστε σε δευτερόλεπτα, αλλά κάποιες άλλες τα λεπτά περνούν τόσο αργά,σχεδόν βασανιστικά καθώς είστε ξαπλωμένοι περιμένοντας να ξεκουραστείτε στην αγκαλιά του Μορφέα.

Αν λοιπόν αντιμετωπίζετε τέτοια δυσκολία όλο και πιο συχνά, υπάρχουν ορισμένοι φυσικοί τρόποι που θα βοηθήσουν το σώμα σας να χαλαρώσει και να επιταχυνθεί η έλευση του ύπνου.

1. Φτιάξτε ένα άνετο περιβάλλον ύπνου. Καθαρά σεντόνια, μαλακά μαξιλάρια, καλά αερισμένο δωμάτιο..Σκεφτείτε τι είναι αυτό που σας χαλαρώνει και προσαρμόστε το στο χώρο σας.

2. Διαβάστε ένα βιβλίο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που τα μικρά παιδιά χαλαρώνουν και τελικά αποκοιμιούνται όταν τους διαβάζουν παραμύθια.Γι΄'αυτό προτιμήστε το βιβλίο αντί για την τηλεόραση.Ξαπλώστε σε θέση κατάλληλη για ύπνο και σιγά σιγά θα δείτε οτι θα είναι όλο και πιο δύσκολο να κρατήσετε τα μάτια σας ανοιχτά.

3. Αρωματίστε το μαξιλάρι σας. Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια λεβάντας,ευκαλύπτου, περγαμόντου διαλυμένα σε έλαιο jojoba και ψεκάστε το μαξιλάρι σας πριν πέσετε για ύπνο.Αυτά τα αιθέρια έλαια είναι γνωστά για ττις χαλαρωτικές και ηρεμιστικές τους ιδιότητες.

4. Σκοτεινιάστε το χώρο.Δοκιμάστε να κοιμηθείτε με μάσκα.Το απόλυτο σκοτάδι πάντα βοηθάει,ενώ φώτα και τηλεόραση μας αποσπούν.

5. Πιείτε χυμό βύσσινο.Τελευταίες μελέτες έχουν δείξει ότι το βύσσινο είναι πλούσιο σε τρυπτοφάνες οι οποίες βοηθούν στην παραγωγή μελατονίνης,μιας ορμόνης που συνδέεται με τον ύπνο.